vissza a cimoldalra
2020-06-06
részletes keresés    Café Momus on Facebook rss
Bejelentkezés
Név
Jelszó
Regisztráció
Legfrissebb fórumaink
Olvasói levelek (11498)
A csapos közbeszól (95)

A MET felvételei (468)
Kiss B. Atilla (205)
Évfordulók, jeles napok, születésnapok etc. (841)
Operett, mint színpadi műfaj (4324)
Operett a magyar rádióban (1949-től napjainkig) (3904)
Csajkovszkij, Pjotr Iljics (203)
Bartók Rádió (775)
Franz Schmidt (3612)
Kemény Egon zeneszerző (Wien, 1905 - Budapest, 1969) (1954)
Kimernya? (3650)
Pantheon (2652)
Momus-játék (5854)
Házy Erzsébet művészete és pályája (4814)
Balett-, és Táncművészet (6025)
Történelem (494)
Magyar Rádió operafelvételei és operaközvetítések – magyar előadóművészekkel (1015)

Fórumok teljes listája
Impresszum

megjelenteti:
Café Momus Egyesület
adószám:
18240531-1-43

apróhirdetés feladása:

1377   Búbánat • előzmény1374 2020-01-01 17:25:41

Kapcs. 1374. sorszám

Kiegészítés

"Zenés Szilveszter Kolozsvárról" - a Kolozsvári Magyar Operából

Tegnapi közvetítés volt a Duna TV-ben: a  Kolozsvári Magyar Opera  és a Szolnoki Szigligeti Színház közös szilveszteri gálaműsora

A Kolozsvári Magyar Opera igazgatójának (Szép Gyula) és a Szolnoki Szigligeti Színház igazgatójának (Balázs Péter) színpadon elmondott köszöntő beszédei után kezdődött el a zenés szilveszteri műsor:

Karmesterek: Kulcsár Szabolcs és Rácz Márton

I. rész

A Kolozsvári Magyar Opera énekművészeinek  - Ádám János, Balla Sándor, Covachinschi Yolanda, Barabás Zsuzsa, Pataki Adorján, Pataki Enikő, Sándor Árpád és másokelőadásában:

Kálmán Imre: Marica grófnő –„Szép város Kolozsvár, én ott lakom a Szamosnál, jöjj hát mért haboznál? Angyalkám, gyere már!” 

Erkel Ferenc: Bánk bán„Hazám, hazám, Te mindenem…” (Pataki Adorján)

Lehár Ferenc: A víg özvegy – Bevezető kórus és Hanna belépője "... Párizsban én csak jövevény és özvegy is vagyok, az urakat nem értem én, miért e sóhajok? Húszmillióm, ha nincs nekem, koldus vagyok, szegény… Megkéri akkor is kezem e sok finom legény? A millióknak, vagy nekem csapják a szelet? Kíváncsian lesem, hogy minő a felelet?..."

Szirmai Albert: Mágnás Miska„Cintányéros cudarvilág, iszunk egy kortyocskát

Lehár Ferenc: Cigányszerelem – „Messze a nagy erdő,messze száll a felhő,…/ Volt nincs fene bánja,volt nincs vigye kánya”

Kodály Zoltán: Székelyfonó – „A csitári hegyek alatt régen leesett a hó”

Kodály Zoltán: Háry János – Toborzó; A jó lovas katonának de jól vagyon dolga

Jacobi Viktor: Sybill – „Illúzió a szerelem, szívek tündérszép illúziója, kacéran játszik körülem, rózsás illúzió...” 

Ábrahám Pál: Bál a Savoyban  - „Óh, MrBlue nagyszerű fiú, és Lady Bleu elragadó nő".

Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő – „Pohár csengett, zene zengett, körös-körül tánc kerengett, oly gyönyörű nóta szólt…./ Emlékszel még, jut még eszedbe a múltunk?...”

Lehár Ferenc: Cigányszerelem – Cigánykórus és cigánytánc

Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő – „Ki a legény a csárdában,magam vagyok, mukk!.../ Húzzad csak, kivilágos virradatig, húzd, míg a szívemben is hajnalodik…”

Kalotaszegi verbunk

Mihalik Kálmán - Csanády György: Székely himnusz

 

II. rész

Dalok; operett, zenés játákok és musicalek dalbetétei a Szolnoki Szigligeti Színház társulatának előadásában,  a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével :

Ismerős Arcok: Nélküled – „Annyi mindent kéne még elmondanom…” (Dósa Mátyás, énekkar)

Bach-Gounod: Ave Maria (Geszthy Veronika, Lőrincz Judit, Bot Gábor, énekkar)

Lajtai Lajos: Három tavasz

 - „A régi mániám végig hajtani a Stefánián”

- „Jöjjön ki Óbudára, egy jó túrós csuszára

Aldobolyi Nagy György: Charley nénje – Orchideák, fehér orchideák, mondjátok el, hogy szeretem! Orchideák, lila orchideák, vigyétek hozzá a szívem!..” (Kautzky Armand)

Ábrahám Pál: Júlia - dal

Lajtai Lajos: A régi nyár  (előadók: Kertész Marcella, Kautzky Armand, Dósa Mátyás)

- „Hétre ma várom a Nemzetinél, ott ahol a hatos megáll.”

- „Hol van az a nyár? Hol a régi szerelem? Hol van az a nyár? Átsuhant a szívemen.”

- „Five o'clock, plüss fotel,  Ritz hotel, bár, kis sarok vár itt vagyok már.”

- Tangó

- „Legyen a Horváth kertben Budán”

Presser Gábor: Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról Ringasd el magad” (Balázs Péter, énekkar,  tánckar)

Bolba Tamás-Galambos Attila-Szente Vajk: Csoportterápia – dal (Kertész Marcella)

Ábrahám Pál: Viktória „Nem forog már Dorozsmán az öreg szélmalom, nem jár arra már a szél sem, csak a fájdalom…/Lesz még úgy, mint valamikor rég, lesz még úgy, hogy kiragyog az ég...” (Geszthy Veronika, férfi tánckar)

Kálmán Imre: A Csárdáskirálynő Táncolnék a boldogságtól, szívem lázban ég…/ Álom, álom, édes álom, álomkép! Álmodjuk, hogy egymásé leszünk majd még..” (Lőrincz Judit, Bot Gábor)

Kálmán Imre: A bajadér  - „Jön-e velem, nagysád, shimmyt járni, bizsereg a talpam, nem tud várni, ha a zenekarban hottentotta tam-tam szól.…” (Geszthy Veronika, Járai Máté, tánckar)

Kálmán Imre: Marica grófnő„Tűzrőlpattant barna lányok, nyalka szép legények…/Ringó vállú csengeri violám kisangyalom, gyúrjad, gyúrjad, sej de ma a bokám letáncolom…”

Huszka Jenő: Erzsébet „Szüret előtt , már nincs elég időnk , hát szüret után lesz az esküvőnk …/Délibábos Hortobágyon , egy kis kurta kocsma van,s mert a jó bort úgy imádom , hát ott érzem jól magam .,,”

Lehár Ferenc: A víg özvegy – Marsch-septette  - „Asszonynéppel hogy kell bánni?  …/ Bár az asszonyokhoz senki sem ért, de rajongunk a női nemért!  Mert a földön s égen a fő: csak a nő, nő, nő, nő, nő!... /”Férfinéppel hogy kell bánni?  Ezt nem tudja kitalálni sem a bölcs, sem a bolond. Biztos módszert kár keresni!  Hasztalan. Mert hát minden férfiszívnek más-más tolvajkulcsa van…  /S tőlünk olyan furcsákat kérnek! Bár a férfi mind huncut, zsivány, de a szívünk csak férfit kíván, mert a nőknél a fő főszemély, csak a férj, férj, férj, férj, férj! Barna, szőke, kopasz lehet ő, Okos, ostoba, hőn epedő, Vakmerő, reszkető, bárminő, az a fő, hogy fejünkre egyik se nő. Férfi, férfi, férfi, férj, férj, féééérj!” / a Férfikar és női kar együtt: „Asszony, asszony, asszony! Férfi, férfi, férfi! Bár az asszonyokhoz senki sem ért stb. „ (a női és férfi szólisták együtt, énekkar, tánckar)

A Bee Gees együttes számának  - „Stayin' Alive” -  feldolgozásaÉs mi éljük az életünket, talpon maradunk. Ah, ha, ha, ha, éljük az életünket, éljük az életünket. Ah, ha, ha, ha, talpon maradunk.”  - Legyen béke és boldog új év (Balázs Péter)

1374   Búbánat 2019-12-31 17:58:08

A Duna TV ma éjjeli szilveszteri műsora

2019. december 31. kedd 22:00 - 00:00

„Szép város Kolozsvár...”

Zenés gála a Kolozsvári Magyar Opera, a Szolnoki Szigligeti Színház, valamint a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus közreműködésével.

Rendezte: Dömök Dóra 

A műsor ezúttal is a Szigligeti Színház aktív közreműködésével készül. Ám szakítva az elmúlt tizenkét év hagyományaival, ezúttal a kolozsvári Magyar Operával együttműködve készült a produkció.

Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója:

A szolnoki társulat december közepén utazott Kolozsvárra, ahol felvették a Kolozsvári Magyar Operával közös produkciójukat, melyet szilveszterkor vetít le a köztelevízió.

– A közös műsor a nemzeti hovatartozásunk jegyében zajlott, és hatalmas sikere volt az ottani közönség előtt. Egy hatalmas, nyolcszázötven férőhelyes operaházban léptünk fel, ahol egy nagyon emelkedett hangulatú este kerekedett. A mi színházunk nyolcvanöt emberrel ment ki, színészekkel, technikai személyzettel. Nagyszabású feladat volt ez a színházunknak, hiszen tulajdonképpen most utaztunk először ekkora létszámmal – mondta a közös produkcióról az igazgató.

– Az opera, az operett, a kabaré és a kuplé műfajából a legnépszerűbbeket próbáltuk összeválogatni. Saját, valamint vendégművészeink, dolgozóink és a Szolnoki Szimfonikusok segítségével olyan sodró lendületű, nagyszabású gálaestet próbáltunk a színpadra állítani, amely találkozik a közönség igényeivel – válaszolta megkeresésünkre Balázs Péter, a Szigligeti Színház igazgatója.

Műsorajánló
Mai ajánlat:
Nincs mai ajánlat
A mai nap
történt:
1953 • A Pomádé király új ruhája bemutatója (Budapest)
született:
1903 • Aram Iljics Hacsaturjan, zeneszerző († 1978)
1926 • Klaus Tennstedt, karmester († 1998)
elhunyt:
1950 • gróf Bánffy Miklós író, grafikus, díszlet- és kosztümtervező, színpadi rendező, operaigazgató (sz. 1873)