vissza a cimoldalra
2020-09-22
részletes keresés    Café Momus on Facebook rss
Bejelentkezés
Név
Jelszó
Regisztráció
Legfrissebb fórumaink
Olvasói levelek (11553)
A csapos közbeszól (95)

Momus-játék (5887)
Kimernya? (3769)
Régizene (4362)
Társművészetek (2071)
Mi újság a Magyar Állami Operaházban? (62448)
Rost Andrea (2053)
Opernglas, avagy operai távcső... (20654)
Eiffel Műhelyház (285)
Házy Erzsébet művészete és pályája (4930)
Operett a magyar rádióban (1949-től napjainkig) (4104)
Nemzeti Hangversenyterem - és más helyszínek (4745)
Polgár László (270)
Plácido Domingo (932)
Kemény Egon zeneszerző (Wien, 1905 - Budapest, 1969) (2058)
Franz Schmidt (3689)
Élő közvetítések (8512)

Fórumok teljes listája
Impresszum

megjelenteti:
Café Momus Egyesület
adószám:
18240531-1-43

apróhirdetés feladása:

Név: Mozartkugel
Leírás:
Honlap:
   


Mozartkugel (38 hozzászólás)
 
 
Politikai homokozó • 40612006-02-22 12:43:29
Honfitársaim, egyenlőre csak olvasgatom a hozzászólásaitokat - látom, kissé el is vagytok anyátlanodva -, nincs kedvem hozzászólni, mert nagyon nívótlan a beszélgetés. Valahogy hiányzik belőle a szakszerűség :-)
Politikai homokozó • 40552006-02-21 14:52:17
Szia Efi, persze, hogy nem halványítja el. Sőt. Csurka Pista bácsi óta tudjuk, hogy "a szakértelem: bolsevista trükk".
Politikai homokozó • 40532006-02-21 13:54:21
Magyarország leggyengébb jogászai akcióban - írja a Pufajkás Matróna c. lap. A lap informátorai ügyészségi forrásokra hivatkozva kiszivárogtatták, hogy a neves feljelentők által jegyzett opusz heveny röhögőgörcsöt okozott az Ügyészségi Nyomozóhivatalnál. Miután erőt vettek magukon és újra magukra erőltették a komoly ábrázatot, nyomozást megtagadó határozatot hoztak. Egyenlőre azon dolgozik a kommunikációs stáb, hogy ki, mikor és hogyan mondja meg a rossz hírt a feljelentőknek.
Egy másik, szintén megbízható hírforrásból tudta meg a Pufajkás Matróna, hogy a miniszterelnök 5 és fél éves korában az óvodában elvette Kiss Juliska fél almáját. Ez (mivel a miniszterelnök az alma elvételénél nyers és nyílt erőszakot alkalmazott, ami alkalmas volt az ovodisták és Gizi néni megfélemlítésére), kimeríti a Btk. 321.§ (1)bek szerinti rablás bűncselekményét, amely 2-8 éves szabadságvesztéssel büntetendő. Problémaként valaki ugyan fölvetette, hogy az elkövetéskor a miniszterelnök még csak 4 és fél éves volt - ám ezt a gyenge lábakon álló érvet a Fidesz jogi kabinetje lesöpörte az asztalról, mondván: ha hozzátesszük a cselekmény óta eltelt 40 évet, akkor bizton állíthatjuk, hogy a bűncselekményt a 44 és fél éves miniszterelnök követte el. A 3 neves ifjú politikus már fogalmazza a feljelentést, munkájukat neves jogászokból álló stáb segíti. Eredményt az ügyészség hirdeti ki 1 hét múlva. Addig is olvassák a Pufajkás Matrónát. Megéri.
Politikai homokozó • 40462006-02-20 15:55:24
Folyt: Mitnyan pm úr azonban - szándékosan szembehelyezkedve a jogszabállyal - építési eng. nélkül is fölépítette a turult.
Amit a XII. pm. csinál, az a jog arculcsapása.
De nézzük az ügy politikai aspektusát!
Mitnyan pm. jól időzítette a turul-ügyet. Tudta, hogy (i) a turul, mint olyan ideológiai jelkép, amely a baloldali érzelmű polgárokat idegesítheti, jó lesz választás előtti szarkeverésnek és (ii) hogy a szobor ellenzői nem tehetnek jogellenes lépéseket (pl. nem dönthetik le éjszaka a becses remeket), ragaszkodniuk kell a jogszerű lépésekhez. Azt is tudta, hogy (iii) ez időbe, méghozzá sok időbe telik, s addig lesz egy-két alkalom a turul röptetésére (pl. Budapest "elestének" meggyászolása feb. 13-án) Azt is tudja, hogy az engedély nélkül fölállított madárat közig. határozattal problémás lesz majd lebontani, mert a füttyös nénik és bácsik meg akarják majd védeni a komenista terrortól. Mindezt a választások időszakában. Ha Fidesznök lennék, azt mondanám: ögyes. Mint nem-Fideszes, inkább azt mondom: a XII. ker. pmestere példát adott abból a művelt polgári oldalhoz tartozó polgároknak, hogyan veszi semmibe a közigazgatási szabályokat egy magyar polgári úr.
A turult egyébként - megfelelő közigazgatási eljárásban le KELL bontani. Addig hadd álljon ottan. Egyébként pénteken ott mentem el előtte, lehet, hogy utoljára láttam? :-)
Politikai homokozó • 40452006-02-20 15:43:48
Folyt: ez az engedély azonban nem vonatkozott a madárra, azaz a tk-i emlékműre. Miért? Mert ahhoz hozzá kellett volna járulnia a főváros városképi bizottságának is. Ez a jogszabály. Ez a testület a hozzájárulást nem adta meg. Hozzájárulás nélkül pedig az alapügyben eljárt ker-i hatóság a madár fölállításához nem járulHATott hozz. Ez a jogszabály.
Politikai homokozó • 40442006-02-20 15:40:58
Gorittole, van a dolognak egy másik - szabadjon ezt mondanom - szakmai-jogi aspektusa is. Csak a lényeget mondom, nézzétek el, ha nem írok 2 oldalt a teljesség kedvéért.
Nos: az építészeti igazgatásnak vannak közigazgatási szabályai. Ezek szabályok - tipikusan törvények és korm. valamint min. rendeletek - előírják, hogy hol, milyen építményt (ide tartoznak az emlékművek is), milyen közigazgatási eljárásban kiadott építési engedély birtokában szabad, azaz jogszerű, fölállítani. Az emlékművekre speciális szabályok is vonatkoznak. A rájuk vonatkozó építési engedély kiadása egy összetett - a kerületi és a fővárosi önkorm-okat is érintő - eljárásban születhet meg. A XII. ker. kapott építési engedélyt a Turul talapzatára és a területrendezésre (az összeférhetetlenségre tekintettel egy másik ker-i hatóságtól), ez tehát OK.
Politikai homokozó • 40402006-02-20 14:24:39
1. mondat javítva: a dr.-né rosszabbul ÉL ...
Politikai homokozó • 40392006-02-20 14:23:48
Sziasztok, riválisok!
Újsághír: dr. Börzsönyi Jenőné kisnyugdíjas rosszabbul a komenisták által megnyomorított nyugdíjából és a Magyar Gyógyszerész Kamara és a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége internetes portálja szerkesztőségének árendába kiadott (egy élet szorgalmas és fáradtságot nem ismerő munkájának gyümölcseként alkotott)másoldik lakása bérleti díjából. A négy évvel ezelőtt még csak 104 éves arc egyre nehezebben viseli a nyilvánosságot és elhatározta: ezentúl csak "A paprikáskrumpli, ahogy a Viktor szereti" c., hamarosan a könyvpiacra kerülő recepteskönyvéhez adja az arcát. Érdekes... én meg azt hittem, az illetőt a Hídi csatában láttam utoljára egy nejlonszatyorral a kezében, fütyülni. De ha nem, hát nem. Végtére: a lakáskiadás se kutya, abból is lehet egyre rosszabbul élni. Zárójelben: az antidepresszánsok ára 109 %-kal csökkent :-))
Politikai homokozó • 39762006-02-17 15:48:48
Viktort meg Le Pen(is) segíti majd, legalábbis azt beszélik :-)
Politikai homokozó • 39752006-02-17 15:46:48
Steffi, én eddig azt hittem, hogy az analizáció a másvonzalmú honfitársainknál fordul elő (a lakosság kb 5.5%-a a statisztikák szerint), de hogy ez pártfegyelmi eszköz lenne? Erről jut eszembe (hogy háturul teszem be ...): a katolikus egyház előljárói esetében ezt az eszközt nem lehetne sikeresen alkalmazni, mert esetleg félreértenék és jutalomnak tekintenék.
Na, félre az iróniát: Girottolénak is igaza van: legyünk méltányosak egymáshoz. Politikusaink általában nem bűnözők, csak nagyon ott akarnak lenni, ahol az állásokat, megbízásokat osztják. Tudnánk szépen, normálisan, kulturemberekhez méltóan is vitatkozni - hiszen mindannyian azt gondoljuk magunkról, hogy úriemberek/hölgyek vagyunk. Higgyük azt a másikról is. Megpróbáljuk? Próbáljuk meg! Sziasztok, jó hétvégét kíván nektek megbecsüléssel Mócártkugli
Politikai homokozó • 39672006-02-17 14:45:06
Sziasztok, fiúk, látom nagyon el vagytok anyátlanodva, ha nincs köztetek a jó öreg Mócártugli :-).
Girottole mindíg és szándékosan félreérti/magyarázza amit mondok. A verés, a szájbalövés, a pofon, stb. nem intellektuális, barátom. Az a fajta okirathamisítás pedig, amivel dr. Dajcs Fürelísz Tamás jelentette föl a miniszterelnököt azért "intellektuális" (tehát terminus t-ként), mert nem sajátkezűleg elkövetett rosszalkodással vádolja hazánk szellemi elitjének eleje, hanem azzal, hogy "mással csináltatott" úgymond, jogelleneset. Érted már, Girottole? Ja, tényleg, srácok: ki is volt az a szolnoki bonviván, akit bűncselekmény (4 rendbeli sikkasztás és intellektuális okirathamisítás valamint hútlen kezelés) miatt felfüggesztett szabadságvesztés főbüntetésre és énzmellékbüntetésre ítéltek? Állítólag valamilyen Fidesz-közeli gyerek lehetett az is nem? Már nem is emlékszem se a nevére, se az arcára, na, segítsetek már ki is volt ez a srác?
Szóval: nem a terminusokon kell lovagolni gyerekek, mert - miután kinek-kinek más a tanult hivatása - szinte mindenki tud olyat mondani, aminek a pontos jelentésével a többiek nincsenek egészen tisztában. Nics ennek értelme. A lényegről kell - hamár mindenáron vitatkozni akratok - beszélni.
Politikai homokozó • 39222006-02-15 18:02:06
Gorittole, hagyjuk ezt a hülyegyerek szintű hablatyolást: "fantomcég" ! Nyilván nem érted, hogy miről van szó: ha egy cégformából átalakul egy vállalat egy másik cégformába, ott nincs sem Fantom, se Fantomasz, se Befegor. Ez az eljárás egy rutin, de maguk a jogszabályok nem voltak tökéletesek, többféleképpen lehetett őket érteni, ezért nagyon könnyű volt "helytelen" lépést tenni az eljárás során. Ezek szakkérdések, amit nem lehet nem hozzáértőkkel megvitatni. Már megbocsáss: ha téged megoperál dr. X, nekiállsz vitatkozni azon, hogy az altatógáz összetétele rebdben van-e? Nyilván nem: az adott esetben örülsz, hogy lyuk van a seggeden és szelel. Na, kb. ugyanez van más hivatásoknál is. Cipőt a cipőboltból. Jogi szakkérdéseket vitassanak meg olyanok, akiknek ez a hivatásuk. A többi csak duma. Sziasztok, én se dumálok ma többet.
Politikai homokozó • 39192006-02-15 17:56:09
Mindezzel csupán azt akartam mondani: a magyar cégeljárás a '90-es évek elején-közepén gyerekcipőben járt. Nemcsak az eljárő ügyvédek , de a határozatokat hozó cégbírók is akkor tanulták a szakmát - úgyhogy töméntelen mennyiségben fordultak elő kisebb-nagyobb hibák. Senkinek sincs joga-oka a másik szemére hányni semmit. Legföljebb, helyzetüknél fogva a hivatal miatt okosabb bíróknak volt lehetőségük megfingatni az ügyvédeket. Cserébe viszont sohasem tudtak kivívni semmilyen szakmai elismerért.
Politikai homokozó • 39172006-02-15 17:53:11
Folyt: Nos, ha egy semmilyen intellektuális kihívást nem jelentő Kft-bejegyeztetés - a fölöslegesen generált munkateher miatt gyakorlatilag működésképtelen - cégbíróságokon 6-8 hónapig is eltartott, mint gondoltok, nagyokosok, mennyi időt vett igénybe egy Bt Kft-vé vagy egy Kft Rt-vé alakítása? Akár több, mint egy évet is!!! Nagyon remélem, utánamennek majd a nyomozás során, hogy mi történt a cégbíróságon, hányszor vonta vissza a saját határozatát a bíró, mert rájött, hogy nem OK, ki adott be helytelen beadványt, stb, stb.
Politikai homokozó • 39152006-02-15 17:49:16
Gorittole, ki szajkóztatja veletek ezt a "köztörvényes" terminus technicust? Amilyen bűncselekmény gyanúja miatt a jelenlegi miniszterelnököt a Fidesz-fiúk följelentették azz intellektuális közokirathamisításnak hívják. Ne előlegezzetek ilyesmit Gyurcsány úrnak. Fogalmatok sincs arról, hogy miről beszéltek. A '90-es évek elején-közepén egy szaros Kft cégbírósági nyilvántartásba vétele 6-8 hónapig (!) tartott. Miért? Azért, mert a társasági tv megalkotóinak lövésük se volt az angolszász vállalati jogról, vakon követték, mint a birkák a német megoldást és idehozták nekünk a cégbíróságokat. Ott aztán a bírók, akik életükben nem láttak vállalatot belülről, elkezdtek élni a hatalmukkal, folyamatosan tanították a vállalati joggal foglalkozó ügyvédeket kezstyűbe dudálni. Ez, nem jó, az nem jó, ezt módosítsa, azt módosítsa - és ki törődött azzal, hogy a cégbírósági játszadozás közben az élet azért nem áll meg? A bírók biztosan nem.
Politikai homokozó • 39142006-02-15 17:41:54
Hiller elnököt már régen vissza kellett volna küldeni az ógörög és latin tekercsei közé: bebizonyosodott, hogy nemigen alkalmas a funkciójára. De a szociknál legalább nem központilag kötelező elájulni a főnök gigantikus képességeitől és teljesítményétől. Én becsülöm Hillert azért, mert - a Fidesz fiúktól eltérően - van polgári tanult hivatása is, nem kényszerül mindenáron politizálni. Ő, ha minden kötél (copyright by Kövér L) szakad, még elmehet Homéroszt vagy Tacitust fordítani vagy görögöt/latint tanítani. És - valljuk meg - ez sem kis teljesítmény a mai világban, ahol már attól is "sztár" lehet valaki, ha egy hangosat tud fingani.
Politikai homokozó • 39112006-02-15 17:35:44
Nem, nem gondoltam bocsánatkérésre, ez a jobboldal újabb időkbeli vesszőparipája. Bocsánatot magánügyben kérhetünk egymástól, s a gyermekek édesanyjuktól. Nagyfiúk között bőven elegendő az, hogy "Sajnálom, tudom, hogy helytelenül viselkedtem"
Én amondó vagyok, hogy ha a politikusok azt hiszik, hogy a politikai küzdőtérre be kell vinni a büntetőjogot, akkor tegyék: roppant egyszerű a tennivaló. Föl kell jelenteni azt, (név szerint és nem "ismeretlen tettest"!)akire alaposan gyanakszunk, mint bűncselekmény elkövetőjére. Aztán majd a sokat emlegetett "független magyar bíróság", előtte meg az ügyészség dönt, szerinte is olyan fekete-e az ördög, mint amilyennek a sajtótájékoztatón láttatni óhajtják.
Politikai homokozó • 39062006-02-15 16:45:14
Pedig azt hittem, ejnye no, a teringettét nekijje! (Elég népies voltam?) Látod, tudsz te szépen is beszélni.
Komolyabbra fordítva a szót: érdekes, hogy érdemi mondanivaló híján jobboldali honfitársaink és barátaink előszeretettel igyekeznek politikai ellenfeleiket kis butuskáknak beállítani. Pedig sokal jobb lenne - és hasznosabb is -, ha úgy folynának a viták, ha már mindenképpen vitatkozni kell, hogy érvekre érvek legyenek a válaszok.
Tehát: a dolgok jelen álása szerint úgy látszik, a FIDESZ jogellenes, sőt: Btk-ba ütköző dolgot művelt. Érdekelne egy ezzel kapcsolatos, tisztességes jobboldali nyilatkozat. Pl. egy ilyen: sajnáljuk, olyat tettünk, amit a törvény tilt, a jövőben tartózkodni fogunk az ilyen eljárástól. Ezt tudnám becsülni. Na, lesz-e ennyi vér Orbán úrban?
Politikai homokozó • 39032006-02-15 15:16:37
Napi téma: a FIDESZ behatolt.

Soka beszélnek sokfélét, a korrekt tájékozódás érdekében íme a vonatkozó passzus:

"Számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekmény
Btk. 300/C. § (1) Aki számítástechnikai rendszerbe a számítástechnikai rendszer védelmét szolgáló intézkedés megsértésével vagy kijátszásával jogosulatlanul belép, vagy a belépési jogosultsága kereteit túllépve, illetőleg azt megsértve bent marad, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő.
(Hivatalos magyarázat a törvény szövegéhez: Abban az esetben, ha a számítástechnikai rendszerbe jogosultan lép be az elkövető, azonban annak kereteit túllépve, illetve azzal ellentétesen marad benn a számítástechnikai rendszerben, ugyancsak elköveti a bűncselekményt.)" Forrás: CompLEX DVD-jogtár
Kérdés: így kell-e kampányolni?
Mi újság a Magyar Állami Operaházban? • 148732006-02-14 15:20:51
Hát... nem rossz ötlet. Kérdés, meddig tart a meló? 1 vagy 2 hónapig? Csak az tart vissza, hogy nem érdemes feladni a biztos jót a bizonytalan rosszért :-))Szegény Kunos se húzta sokáig. Bár igaz, hogy nagy balfék lehet, ha ennyire hamar kirúgást szenvedett. Egyszer találkoztam vele hivatalosan, aztán nem lehetett elérni, se mailen, se telefónon, se személyesen. Az embernek az az érzése, hogy a Viperaház tele van dilettánsokkal (nem a művészeti vonalon, természetesen, hanem a funkcionális oldalon.)De azért megnézem a pályázati kiírást!
Politikai homokozó • 38382006-02-09 15:06:39
Vau-vau! Le Eftivel! Vau-vau!!! :-)
Politikai homokozó • 38372006-02-09 14:59:57
Egyetértek Girottoléval, csak javaslok egy-két újabb szempontot is. Kellene pl. egy olyan felmérés is, hogy a katolikus papok mekkora része szereti a fiúkat, ezen belül hány százalékul hajt a 14 év alatti korosztályra.
Politikai homokozó • 38342006-02-09 14:54:31
Dehogy az, Hangyász! Mondtam én valaha, hogy minden jobboldali érzelmű honfitársunk szemétláda és minden bal-lib élő legenda? Dehogy. Bár Kende könyveit nem olvastam (mert 1. nem akarom a bankszámláját hízlani 2. nem érdekel Orbán múlt és jelenlegi élete), nekem se tetszik az általa alkalmazott eszköz. Azt kérem számon a vitatkozó barátaimtól, hogy miért beszélnek egymással úgy, mintha a másik egy határ sz.. lenne? Természetes az, hogy másként látjuk a világot, nem? Miért kellene bedőlni a politikusoknak és/vagy fizetett gegmenjeiknek/PR-tanácsadóiknak: miért kellene nekünk egymás torkát szorongatnunk. Őértük? Ugyan már!
Mindazonáltal: nemek az a személyes meggyőződésem, hogy a mai ellenzék soraiban található vezető személyiségek közül csak nagyon kevéssel tudok szimpatizálni, mert nagy részüket ismerem a katonaságtól-egyetemről és tudom, kik voltak, anno. Azt, hogy mivé lettek, azt meg látom. Ez nekem ugyan már elég, de nem gondolom, hogy börtönbe kellene őket zárni. Nem. Csak akkor, ha megérdemlik :-)
Politikai homokozó • 38322006-02-09 14:45:43
Sphynx: hadd finomítsak: Polt és Járai a szakmában nem elássák, hanem elásTÁK magukat :-)
Politikai homokozó • 38202006-02-08 18:07:22
Olvasgatom itten a kitűnő ízlésű, jó családból való, iskolázott és művelt polgárok emelkedett írásait - és meg vagyok nyugodva. Előmerészkedtek polgári ízlésű honfitársaink az éji homályból és bátorságot mutatnak. Brávó ragazzi, forza Ungheria! Csak így tovább! Minden egyes ilyen gyűlölködő, alacsony nívójú, bántó szándékú beírás legalább 1 kövérlacinyival (azaz KL-lel)javítja a tisztességes bal-liberális oldal esélyeit. Forza, forza, forza!!!
De mi azért ha nem is szeretünk, de simán elfogadjuk, hogy együtt élünk, ne búsuljatok. Együtt kell élnünk, inkább próbáljunk meg együtt élni, meglátjátok, úgy mindannyiunknak könnyebb lesz.
Politikai homokozó • 37922006-02-08 13:14:59
Kedves Énekes Eftikém, megint előbújt belőled a polgári neveltetés?! Finomabb hangot, kulturáltabb viselkedést várunk el a polgári éra polgári támogatóitól! Na, próbáljatok meg bennünket egy kicsit szeretni :-)
Sajnos kénytelen vagyok emlékeztetni arra, hogy a világ nem 1998-ban kezdődött: ahogy a baloldalnak van múltja, úgy van (valamicske) a Fidesz-fiúknak is. Kinek ilyen, kinek olyan. Továbbá: van múltja az egész országnak, amit mi valamennyien, akik már akkoriban is éltünk, együtt teremtettünk. Sajnálom, undorodom azoktól a mai, szalon- kommunistafalóktól, akik 2006-ban ráncigálják vehemensen, médiacsinnadrattával a majd 20 éve döglött oroszlán bajuszát. Nézzük meg, ki huzigálta akkor, amikor még nem volt döglött! Orbán és Deutsch (+ Für Lajos) Tamás valóban krakélerkedett Prágában, amiért elismerés illeti őket. Az igazi harcot azonban olyanok küzdötték végig, mint pl. Demszky (akit ma már kevéssé szeretek), Kőszegh F, Solt Ottilia, Magyar Bálint és a társaik.
Politikai homokozó • 38082006-02-07 14:36:44
Eszembe jutott még valami. Csak, hogy egy kicsit tisztább lehessen a kép: közvetlen közelről ismertem Áder, Orbán és Kövér urakat, még a katonaságból és az egyetemi évekből. Nos, KL minden követ megmozgattatott régi munkásmozgalmár rokonaival - röhögtünk is rajta eleget -, hogy bekerülhessen a Párttörténeti Intézetbe tud. s.munkatársnak. Sikerült neki! Ma ő hazánk egyik legbátrabb antikommunistája. Áder homorított a kari KISZ-ben. A mai verzióját ismerjük. A Fidesz, mint morális etalon? Uraim, miről beszélünk?! Mondjuk inkább ezt, a régiekkel: FIDESZ = Greca fides (azaz: még az se igaz, amit a FIDESZ kérdez.)
Politikai homokozó • 38072006-02-07 14:26:13
Úgy van - s ezt számtalan európai intézmény ill. kiemelkedő személyiség is elismerte, méghozzá olyan díjakkal, amilyeneket Orbán úr csak Horn Gyuszi vitrinjében láthatna, ha beengedné egy kicsit ámuldozni :-)
Politikai homokozó • 38062006-02-07 14:24:41
Sem "Gyurcsányi"-nak, sem Gyurcsány úrnak, sem Gyurcsány Ferencnek, sem Gyurcsány miniszterelnök úrnak - ezek közül elfogult jobboldali honfitársaink kiválaszthatják a nekik tetsző megszólítást - nem kell izgulnia az "ügyészségi hatáskörű nyomozás" miatt. Drágáim: az (állítólag) jogot végzett Deutsch és Répási urak - ha nem futbalozni jártak volna a büntetüeljárási jog első szemesztere alatt, tudhatták volna, hogy egy 1994/5/6-os "ügyet" 2006-ban elővenni egészen egyszerűen baromság. Feltéve, de meg nem engedve: ha elkövette volna is Gyurcsány úr a följelentésben írott bűncselekményt - a közokirat-hamisítást - az max. 3 év alatt, azaz legkésőbb 1999-ben elévült. Ma 2006 van. Emlékezzetek a Schlech Csaba ügyre. Mintha ott is elévült volna valami? Mit akar ez a szerencsétlen, Deutsch úr, aki kegyelemből kapott jogi diplomát? Kik ezek a szerencsétlen kisfiúcskák, akik életükben nem oldottak meg egyetlen olyan ügyet sem, amelynek tétje is volt? Van ember Mo-n, aki szerint ilyeneknek kellene vezetniük az országot? Remélem nincsenek elegen.
Politikai homokozó • 38042006-02-07 14:12:39
Gorittole: arról, hogy hányan laknak egy X nm-es házban/palotában/villában eszembe jut régen volt gyermekkorom, még az átkosban. Akkor mondogatta a Fekets néni, a boltos, hogy nekünk - hármónknak - nem jár 2, cak 1 liter tej. Meg akkoriban beszéltek ilyeneket, hogy minden családnak 1 lakás és 1 nyaraló jár, továbbá, hogy a lakás is csak akkora, hogy ha 3-an vannak akkor max 2 szoba, de ha 7-en, akkor... Szóval, amice, nagyon karcos lemezt tettetek föl a főnökötökkel. Amit Orbán úr mostanában fölfedezett és zengő orgánummal követel, azt hítták a mi falunkban 1970 tájékán cuculizmusnak. Bezony.
Média, zene, ízlés • 222006-02-07 14:03:08
Nehéz dolog ez a reklámokkal. Amikor üzletemberek vagyunk és abból élünk, hogy valamit - szolgáltatást vagy terméket - eladunk valaki másnak, az a legnagyobb problémáink egyike, hogy hogyan ismertethetjük meg a MI termékünket a potenciális vevőkkel. Mivel a munkánkból élünk, "el kell adnunk" magunkat/termékünket/szolgáltatásunkat. De ha média-fogyasztók vagyunk, utáljuk a reklámot. Mind a kettő mi vagyunk, attól tartok - legalábbis én így érzem. A reklámok időzítése, elhelyezése, az általa közvetített életérzések és a megvalósítás színvonala a kérdés. Hiszen én is óriásplakátokról szereztem tudomást arról, hogy Miskolcon belcanto-fesztivál volt a nyáron: ha nem lett volna reklámja, meglehet, nem, vagy csak késve tudtam volna meg. De itt vannak a Momusön is a - nem túl számos - reklámbannerek, amelyek árut-szolgáltatást reklámoznak, ráadásul a célközönségnek. Ezek talán éppen szolíd megjelenésük és a megfelelő médiumon való elhelyezésük miatt nem zavaróak. (Emellett, szerény mértékben bár, de hozzájárulnak ahhoz, hogy a Momus működhessen.) A nagy ker-i médiumokban szereplő reklámokkal az a bajom, hogy süt róluk a kivagyiság: "mindenki lássa, hogy nekünk olyan jól megy, hogy képesek vagyunk megvenni 1 mp-et 1 millióért!" Ennyit a reklámokról.
Egy kis "média-bekajáltatásban" én is benne lennék! De még hogy!!! Ki lesz a főcsővezető és mit csináljunk?
Média, zene, ízlés • 22006-02-02 13:07:07
A vitaindítóm további része is - remélhetőleg - hamarosan fölkerül.
Zéta, a minap találtam a neten egy fantasztikus webrádiót (http://www.naxosradio.com/ ). Előfizetéses ugyan, de évi 10 euró nem nagy pénz (kb. napi 6 Ft-ra jön ki) és 62 (!) különböző komolyzenei ( a zarzuelától a vonósnégyesen át a teljes opráig) stílusból választhatsz, a minőség pedig - föltéve, ha legalább ADSL-en internetezel - közelíti a CD minőséget. A mősor folyamatosan látható, én pl. most az "Opera Highlights" műsort hallgatom, ahol a Rajna kincse megy, utánna Rigoletto, majd szoprán áriák, méghozzá kiváló lemezekről. Szóval van alternatívája a Kossuthnak is és a Bartóknak is! Hallgass bele, ki lehet próbálni, 15 perc ingyenes.
Politikai homokozó • 37382006-01-31 16:01:16
Igyekeztem :-)
Olvasói levelek • 31412006-01-31 10:01:45
Nem tételezek fel semmilyen célzatosságot a hallgatás mögött, de érdekesnek tartom, hogy nincs válasz a szerkesztőktől arra a kérdésemre, hogy nyithatok-e egy Média, zene, minőség (vagy valami hasonló) c. új topicot. Érdeklődés biztosan lenne, itt vagy pl. Te is Cecília. Most akkor hogy van ez itt, a Momusön? Mindenesetre újra kérdezem Dauernitől: "si puó" ?
Olvasói levelek • 31392006-01-30 11:58:54
Efraim, lehet, hogy azok közé tartozom, akiknek nem lehet - de inkább azt remélem, hogy azok közé, akiknek szabad :-) Majd hamarosan meglátjuk. Ha mégis szabad leend, ülj le majd Te is az asztalhoz és mondd el a véleményedet!
Olvasói levelek • 31362006-01-30 10:14:46
A címen még gondolkodnom kell. A téma: kevés kivételtől eltekintve gyakorlatilag hallgathatatlanok a hazai rádióállomások műsorai. A számuk óriási, de alig van olyan, amely a kb. átlagos - nem technofüggő, nem bunkó, de nem is szemforgató hoch-értelmiségi - ízléssel megvert hallgatónak legalább részben kedves lenne. Ez alól még az általam sokat hallgatott Bartókra is vonatkozik.
Nem kizárólag zenei a téma - de a pol homokozó se az. Érdekelne, a Momus törzsközönsége mit gondol minderről. Megvan a vitaindítóm. Ha indíthatok egy ilyen tárgyú beszélgetést, örülnék.
Olvasói levelek • 31272006-01-26 15:20:41
Ki tudja, hogyan kell/lehet új témát indítani?
W.A.Mozart • 2862006-01-24 11:35:47
Ha már Mozart: van itt balra egy zöld színű banner, érdemes rápillantani, jó Mozart-lemezeik vannak és most tényleg elgondolkodtató áron.
   
Hírek
• Elmarad a Nemzeti Filharmonikusok szeptember 25-re tervezett évadnyitó hangversenye
Műsorajánló
Mai ajánlat:
19:00 : Budapest
Zeneakadémia, Solti Terem

Pusker Júlia (hegedű), Devich Gergely (cselló), Szabó Marcell (zongora)
Grieg: e-moll zongoraszonáta, op. 7
Grieg: Andante con moto
Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45

19:30 : Budapest
Zeneakadémia, Nagyterem

Igaz Andrea (hegedű), Máté Győző (brácsa), Soós Levente (oboa), Varga Gábor (klarinét), Varga Zoltán (kürt), Pfujd Zsanett (fagott)
Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara
Vezényel: Vásáry Tamás
Mozart: Lucio Silla, K. 135 – Nyitány
Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 364
Szünet
Mozart: Esz-dúr sinfonia concertante, K. 297b
Mozart: A varázsfuvola, K. 620 – Nyitány
A mai nap
történt:
1869 • A Rajna kincse bemutatója (München)
született:
1931 • Nello Santi, karmester († 2020)
1954 • Gőz László, harsonás
1958 • Andrea Bocelli, énekes
elhunyt:
2001 • Isaac Stern, hegedűs (sz. 1920)